Шишко по анцуг души за поставена скоба

Инцидентът е станал на столичния булевард „Шипченски проход“

Общество
09:00 - 01 Февруари 2023
8468
Шишко по анцуг души за поставена скоба

Пълен младеж по анцуг, нервен заради поставена скоба, души служител на общината, който в момента е на работа, т.е. - длъжностно лице. Това показва безумно видео, което се разпространява из социалните мрежи, а тази сутрин и бТВ излъчи.

Младият водач на "Опела зафира" е видимо доста нервен, с провиснал анцуг, а двама минувачи - по-млад и по-възрастен, се включват в опит да успокоят гнева му. Той души служителя на Центъра за градска мобилност, като го запъва в автомобила и го блъска многократно.

Инцидентът е станал на столичния булевард „Шипченски проход“. Всичко е било гарнирано със стандартните обиди и псувни.

"Свидетели сме на едно недопустимо и арогантно поведение от страна на млад мъж, който напада служител на Център за градска мобилност, докато той си е вършел работата. Екипът е обхождал района.

Установява, че има автомобил в зоната за платено паркиране, който не е платил за това. Естествено, поставят му скоба“, обяснява пред екипа на бТВ Румяна Милова, директор на Център за градска мобилност.

След наказателната мярка, младият мъж се подава някъде от отсрещния тротоар и се нахвърля върху служителя. Въпросният общински работник в момента е в тежък стрес.

„Чух се с него сутринта, за да разбера в какво състояние е. Каза ми, че има болка в област на гърлото, но все още е стресиран. Каза ми също така, че мъжът го е обиждал и го е псувал“, разказа Милова.

Служителите са инструктирани, как да действат в такива ситуации. Вторият работник е звъннал на 112 и на мястото на инцидента веднага е дошла патрулна кола от Първо районно управление на МВР.

Особено "интелигентно" агресорът е организирал екшъна съвсем близо до Първо РУ. Той е задържан там за 24 ч, каза шефката на ЦГМ.

"Нашите служители също са дали показания, след което са посетили лекарски кабинет. Независимо от това, че няма видими белези на по-сериозни травми, нападнатият служител е силно стресиран“, допълни още Милова.

Тя заяви и още нещо интересно - че се обмисля скоро "скобарите" и другите служители - от "паяка" да бъдат оборудвни с боди камери, които да заснемат всичко. Те първо ще се раздадат на контрольорите, които най-често биват нападани.