Шизофренията на Корнелия : Сама хвърли оставка, сега не е съгласна със себе си

Това е първият случай висш лидер да оспорва собственото си решение да се оттегли, коментира Мая Манолова

Политика
10:30 - 09 Септември 2024
2468
Шизофренията на Корнелия: Сама хвърли оставка, сега не е съгласна със себе си

Запитана дали Корнелия Нинова е виновна за неуспехите на партията и политиката на БСП, Мая Манолова от „Изправи се БГ” заяви: „В една организация, в която мотото е „аз, аз, аз”, ясно е, че основна отговорност поема лидерът.”

В интервю за БНТ Манолова обяви, че и тя като редовите социалисти очаква решението на Върховния касационен съд кой ще бъде признат за лидер на БСП и ще може да регистрира листите на партията за изборите.

Това е първият случай, в който висш лидер оспорва собствената си оставка. Нинова е подала оставка, но в същото време не е съгласна със себе си, обясни Мая Манолова, чията организация е част от новата „БСП – Обединена левица”.

Очакването на хората е лявото да излезе единно, смята Манолова. БСП, според нея, се е превърнала във вождистка партия под ръководството на Нинова. Манолова се надява лявото обединение да е трайно.

Предишното ръководство на БСП не искаше ляво обединение, категорична бе Мая Манолова. Основната отговорност е на лидера, допълни тя.

Според Манолова и десните лидери са превърнали партиите си в средство за трудоустрояване. Време е за преглъщане на егото, изтъкна тя. Все още не е започнал разговорът за листите, като Манолова подчерта, че тя няма проблем да е извън тях, но няма да отстъпи от каузите си.

Нейната партия е настоявала да се спре братоубийствената война с президента Румен Радев. Тя ще настоява новото ляво обединение да не се колаборира нито с ГЕРБ, нито с ДПС на Пеевски и Доган.