Шофьор без книжка уби жена и рани дете край Велинград

Неправоспособният водач загубил контрол над автомобила си и се е ударил в камион

Общество
13:53 - 03 Ноември 2020
1433
Шофьор без книжка уби жена и рани дете край Велинград

Жена е загинала, а дете е ранено при катастрофа между велинградските села Кръстава и Горна Биркова, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

При движение с несъобразена скорост 24-годишният неправоспособен водач У.Б. от село Бозьова навлязъл в десен завой и загубил контрол над автомобил "Сузуки".

Вследствие на това колата навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала в камион "Ивеко". От удара на място е починала 54-годишна жена, която заедно с 2-годишно дете са пътували на задната седалка на автомобила. Детето е било със счупена ръка и е транспортирано до болницата във Велинград, където му е оказана медицинска помощ. Тестът за алкохол на неправоспособния водач, предизвикал тежкия инцидент, е отрицателен. Той е с леки наранявания от катастрофата.

При друг подобен инцидент на пътя между Панагюрище и Пазарджик 64-годишният Ф.А. от Златица загубил контрол над пежото си при завой. Колата навлязла в насрещното платно, премина през банкета и се блъснала челно в дърво. В резултата на катастрофата със счупена ръка е пътувалата в колата 64-годишна жена, която е откарана за лечение в панагюрската болница.