Шофьор, карал с 3,49 промила алкохол, влиза в затвора

Общество
16:20 - 09 Ноември 2021
905
Шофьор, карал с 3,49 промила алкохол, влиза в затвора

Подсъдим за управление на МПС с концентрация на алкохол 3,49 на хиляда, призна вината си и влиза в затвора.

Със споразумение е приключило разпоредителното заседание по делото срещу И. И., който е обвинен в това, че е управлявал автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда. Подсъдимият се е отказал от разглеждането на делото по общия ред и приел да изтърпи наказание в размер на три месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години.

И. И. е на 61 години, вече осъждан. Вечерта на 30 май 2021 г. той употребил значително количество алкохол. По ул. „Стефан Стамболов“ в Русе пияният водач шофирал обратно на посоката на движение, при което бил забелязан от полицейски служители. На подадения му светлинен сигнал, шофьорът завил по ул. „Антим Първи“ и спрял пред бл. „Пирдоп“. В хода на проверката му било установено, че пияният няма шофьорска книжка, за което обяснил, че му е била открадната.

Справката в системата обаче показала, че мъжът притежава валиден документ, който не е обявен, че е откраднат. На полицейските служители направило впечатление, че той мирише на алкохол, очите му са зачервени и има неясен говор, поради което го изпробвали с техническо средство и то отчело 3,53 на хиляда. В съставения акт той вписал възражение, че е управлявал автомобила само 50 метра. Подсъдимият бил задържан и конвоиран в УМБАЛ „Канев“ да даде кръвна проба, резултатът от която бил 3,49 на хиляда. В заседанието подсъдимият се признал за виновен по повдигнатото му обвинение и сключил споразумение.