Шофьор с 12 фиша за превишена скорост

Новини
13:01 - 28 Април 2021
1855
Шофьор с 12 фиша за превишена скорост

Водач на 25 г. зад волана на "Инфинити" със силистренска регистрация е шофирал с 162 км/час при допустими 90 и е рекордьорът, изловен по време на специализирана полицейска операция през миналата седмица на територията на Шумен.

Оказва се, че това е най-високата скорост от началото на годината до момента извън рамките на населените места. "Състезателят" е бил заснет от мобилна камера по пътя Шумен - Силистра, на разклона за Хитрино, на 22 април малко след 13 часа. Мястото било избрано за контрол от пътните полицаи заради, това че е с повишена опасност от настъпване на пътнотранспортни произшествия. На водача ще бъде съставен акт. Заради системно нарушаване на скоростните режими, освен парична глоба в размер на 1500 лева, каквато се предвижда по закон, ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 6 месеца, съобщават от полицията.

От началото на годината до момента са му издадени 12 електронни фиша за превишена скорост и всички са платени.

Полицията дава данни и за другите рекордьори по скорост в Шуменско. През месец януари, на входа на село Градище, при ограничение от 90 км/час, водач на лек автомобил Фолксваген Пасат преминал със 150 км/ час. Глобата 1300 лева е платена.
През февруари най-високото превишение на скоростта е с 55 км/час. Засечен е водач на лек автомобил "Мазда 6", който е преминал с 145 км/ час при ограничение на скоростта от 90 км.

Рекордът през март е 140 км/час на участък, на който максимално разрешената скорост е 90 км/час.

На водача на лек автомобил "Мерцедес" е издаден електронен фиш в размер на 400 лева.
През април "жертва" на пътните полицаи са били три дами. 800 лева е санкцията на водач на лек автомобил "Ауди А8", преминал със 131 км/ час при ограничение на скоростта от 60 км/ час. Електронен фиш за 750 лв. за превишение 70 км/ч на максимално разрешената скорост 60 км е издаден на водач на "Дачия Дъстър". Електронен фиш за превишена скорост от 59 км/час над максимално допустимата от 60 км/час е издаден и на водач на лек автомобил "Фолксваген", а глобата е 650 лева.