Шофьор с "Ауди" блъсна и уби на място 15-годишно момче в София

Колата летяла с над 120 километра по бул. "Цар Борис III", кълнат се очевидци

Новини
19:47 - 31 Май 2019
10108
Шофьор с "Ауди" блъсна и уби на място 15-годишно момче в София

15-годишно момче загина на столичния бул. „Цар Борис III", след като е било блъснато от „Ауди”, хвърчащо с бясна скорост, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал край трамвайната спирка при кръстовището с ул. „Нишава". Сигналът за злополуката е подаден около 17,20 часа от ужасени свидетели на катастрофата.

Ученикът е бил пометен от шофьор на лек автомобил „Ауди", който според очевидци летял с над 120 километра. Автомобилът е с регистрационен номер СА 6470 ТС, видя репортер на Lupa.bg. Очевидци твърдят, ударът е бил толкова силен, че момчето е изхвърлено през оградата на трамвайната спирка. На място веднага е бил изпратен екип на Спешна помощ, но лекарите само са констатирали смъртта на младежа. В момента се извършва оглед на местопроизшествието от криминалисти. Все още родителите на детето не са уведомени за жестокия му край.

Заради инцидента движението на трамваите по линии 4 и 5 е отклонено от маршрута им, съобщиха от Столична община. Мотрисите се движат по бул. "Христо Ботев", бул. Александър Стамболийски", бул. "Константин Величков", бул. "Никола Мушанов", "Овча купел" и по маршрута си към кв. "Княжево". Центърът за градска мобилност пусне временно автобуси по линията на трамваи с номера 4 и 5. Те ще се движат по бул. "Македония", бул. "Христо Ботев", бул. "Скобелев", кръстовището на Руски паметник, бул. "Тотлебен", бул. "Цар Борис IIІ", ул. "Овча Купел" и ще се движат до кв. "Павлово". Автобусите ще обръщат посоката на площад "Знаме на мира" на ул. "Пушкин".

"Ауди"-то, което блъсна и уби момчето на място. Шофьорът е задържан 

Снимки: Емил Джумайлев/"Булфото"