Шофьор се опита да прекара 225 000 лири през Дунав мост - Русе (ВИДЕО)

Общество
15:44 - 11 Януари 2023
1329
Шофьор се опита да прекара 225 000 лири през Дунав мост - Русе (ВИДЕО)

Митнически служители откриха 225 000 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил на ГКПП "Дунав мост - Русе", съобщава Агенция "Митници".

На 10.01.2023 г. на граничния пункт пристигнал товарен автомобил с турски регистрационни номера. Превозно средство било управлявано от турски гражданин и пътувало празно от Румъния за Турция.

Товарният автомобил бил селектиран за проверка с мобилна рентгенова система, при която са отбелязани две зони с подозрение, намиращи се в товарното помещение. Превозното средство било отклонено в халето за извършване на физическа проверка.

В хода на проверката, в отбелязаните на мобилния рентген зони били установени четири спомагателни профила за укрепване на товари, след демонтажа на които във вътрешността им митническите служители откриват парични средства - британски и шотландски лири в различни купюри. Общо откритите недекларирани парични средства са в размер на 205 000 британски и 20 000 шотландски лири.

Водачът е обяснил, че паричните средства са взети от негов приятел в Англия, за да ги пренесе до Турция, като сам ги е укрил на посочените места. На шофьора е съставен акт за административно нарушение.