Шофьор влачи с колата си 20 м търновски полицай

За хулиганството Р.С. ще лежи в затвора 7 месеца

У нас
16:34 - 28 Януари 2021
1491
Шофьор влачи с колата си 20 м търновски полицай

7 месеца в затвора при първоначален строг режим ще лежи 28-годишен мъж за 5 престъпления на пътя. Районният съд във Велико Търново е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура и защитника на обвиняемия, съобщиха от съдебната палата.

Р.С. бе признат за виновен за това, че на 11 отктомври м. г. в Ново село попречил на полицейски служител да изпълни задълженията си. По време на рутинна проверка шофьорът предприел внезапно потегляне с автомобила и влачил с него в продължение на около 20 метра хваналия се за прозореца полицай. Така причинил лека телесна повреда на униформения. 

Р.С. е осъден и по обвиненията, че при управление на автомобила си служил с контролни знаци, издадени за друго моторно превозно средство, управлявал автомобил, който не е регистриран съгласно Закона за движение по пътищата и без съответно свидетелство за управление. Оказало се, че е извършил престъпленията в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Освен че влиза зад решетките, мъжът е осъден да плати и 250 лв. глоба