Шофьорът на тира убит в кабината си от побеснелите цигани

57-годишният мъж не е шофирал с превишена скорост, детето изскочило изневиделица на улицата

Актуални новини
23:25 - 28 Август 2023
13393
Шофьорът на тира убит в кабината си от побеснелите цигани

В кабината на варненския тир е станало жестокото убийство, след като камионът помете 6-годишно момченце, оставено да играе на улицата безпризорно. Роднините на детето, които са от ромски произход, празнували Богородица по стар стил и гуляели в близка къща. Веднага след трагедията, пияните цигани наизскачали и свирепо започнали да налагат 57-годишния мъж, който още бил в шок, след като блъснал изскочилото на пътя от нищото 6-годишно дете.

Седем души са били арестувани, а по информация на бургаския сайт "Флагман" малкото име на извършителя на убийството е Кольо. 

"Водачът е станал жертва на саморазправа, нанесли са му жесток побой. Получен е сигнал на тел. 112 за инцидента от спътника на шофьора", каза старши комисар Емил Павлов, директор на ОДМВР-Бургас. Според запознати, фатален се оказал удар с нож, който му нанесъл един от ромите.

"Образувано е досъдебно производство. Извършва се оглед на местопрестъплението, паралелно текат разпитите на седмината арестувани. Прокуратурата ще действа безкомпромисно, събирайки доказателства за извършителя. По кабината няма следи от взломяване, единствено има счупен преден ляв фар. Тепърва се установява с какво са нанесени ударите. Огромно количество кръв е опръскало кабината на тира", каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който също дойде на мястото.

Местни жители твърдят, че селата в сунгурларско са пълни с големи фамилии пришълци от други населени места, които работят в дърводобива, нанасят се нелегално на катуни в необитаеми къщи и дори получават временни адресни регистрации, за да могат да дадат своя глас на изборите. Именно такива са и тумбата от Везенково и Прилеп, която остави дете без надзор, а след това отне човешки живот по брутален начин.

Стана ясно също така, че шофьора е карал с нормална скорост, а не е летял по пътя, както твърдели гуляйджиите, оставили детето си да се шляе безпризорно на улицата. Свидетел на инцидента е категоричен, че убития водач на камиона няма вина за това, че е блъснал хлапето, което за секунди се стрелнало на шосето и попаднало под гумите на тира.

Пътят остана блокиран от полицията часове наред