Шофьорът, закарал сочения за убиец на Митко до летището: Изглеждаше уплашен и стресиран

Върни се и покажи съучастниците си, призова Рангел почернената майка

Топ
09:09 - 04 Септември 2023
3028
Шофьорът, закарал сочения за убиец на Митко до летището: Изглеждаше уплашен и стресиран

"Изглеждаше леко уплашен като че ли, стресиран. Питах го има ли му нещо и той каза само, че не бил спал", разказва Стилян Дзифков, който на 24 юли закарал 30-годишният Рангел Бизюрев до летище София, откъдето той излетял за Германия.

Мъжът е обвинен за убийството на Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица 4 дни по-рано. Дзифков и преди го е возил от и до аерогарата. Двамата не били близки, просто му вършил услуга, предаде Би Ти Ви.

На 24 юли Димитър вече беше обявен за издирване, но все още не беше ясно, че е мъртъв.

"Обсъждахме изчезването. С нищо не показа, че е притеснен. Не е избягвал да говорим за това, не ме озадачи", обясни Стилян Дзифков.

Майката на Димитър Малинов Атанаска Бакалова е на мнение, че Рангел може да не се окаже единственият извършител и може би вината му за смъртта на сина ѝ не е толкова голяма. Жената подозира 19-годишните близнаци Борислав и Валентин Динкови, обвинени че са помагали с укриването на трупа на Митко.

"Въпросната вечер, когато са екстрадирани близнаците, единият прави самопризнания. На следващия ден е изровен синът ми, като той е завел разследващите при тялото", обясни майката. Ден по-късно обаче близнакът се отказал от самопризнанията си. Атанаска Бакалова призова Рангел Бизюрев да се върне в България, за да разкаже своята гледна точка на разследващите.

"Не искаме той да отнася цялата вина. Нека всички замесени да си понесат последствията. Може би неговата вина е по-малка", каза тя.