Шок: Българин хвърли 265 бона за шише уиски

Тъмната напитка е обвита в изящна декантера от духано горещо стъкло и е поставена върху бронзова скулптура на три ръце

Актуални новини
13:17 - 11 Юни 2024
6551
Шок: Българин хвърли 265 бона за шише уиски

Българин е хвърлил колосалната сума от 265 хиляди лева за една бутилка уиски.

Една от 288 бутилки от най-старото уиски The Reach, на шотландската марка The Macallan бе закупена от български колекционер за сумата от 265 000 лв, предаде Кока-Кола ХБК България.

За първи път в България уиски ентусиасти и ценители получиха достъп до толкова лимитирано издание на The Macallan.

Рядкото 81-годишно сингъл малц уиски The Reach е най-старото уиски произвеждано някога от The Macallan, изработено от една дъбова шери бъчва. Тъмната, скъпоценна напитка е обвита в изящна декантера, изработена от духано горещо стъкло и поставена върху бронзова скулптура на три ръце.

Всяка ръка представлява герои от историята на The Macallan. Една от тях е в памет на работниците от дестилерията от 1940 г., които са допринесли за създаването на уникалното уиски в трудни времена, преди повече от осем десетилетия. Другата ръка е тази на някогашния председател Алън Шиач, чийто дядо е бил начело на компанията, когато уискито бива поставено в бъчвата. Третата е на днешния майстор уиски производител Кирстин Кембъл, която внимателно подбира бъчвата от 1940 г., използвана за създаването на The Reach, и която взема решението, че сега е моментът да сподели това уиски със света.