ШОК! Боби Михайлов оттегли оставката си

Завръщането му означава, че извънреден конгрес през юни няма да има

Футбол
14:42 - 28 Април 2021 (обновена)
4407
ШОК! Боби Михайлов оттегли оставката си

Президентът в оставка на БФС Борислав Михайлов участва в заседанието на Изпълнителния комитет на футболната централа. Той не се бе появявал на заседание от момента, в който подаде оставка през октомври 2019 година, въпреки че имаше право да го прави. Михайлов вече е оттеглил своята оставка в началото на днешното заседание на Изпълкома.

През последните 18 месеца изпълняваш временно ролята президент бе Михаил Касабов, който бе избран за вицепрезидент на последния конгрес през 2018 година. Решението на Боби Михайлов, което се коментираше все по-усилено през последните седмици, идва ден, след като Димитър Бербатов обяви официално своята кандидатура за поста му.

Завръщането на Михайлов почти сигурно означава, че извънреден конгрес на БФС през месец юни няма да има. Такъв трябваше да се проведе на 25 юни в НДК, за да бъде избран нов президент. Това значи, че битката за президентското място във футболната ни централа ще се проведе през февруари 2022 година, когато е редовния ІХ конгрес на БФС. 

Другата изненада е присъствието на Венцеслав Стефанов, за когото вчера бе обявено, че е влязъл в болница. Той обаче се появи в сградата на БФС.

Кирил Домусчиев също присъства на заседанието, на което една от основните теми ще бъде евентуална промяна на формата на първенството. Очаква се да се обсъжда и предстоящия конгрес на БФС.

Нищо чудно това заседание да е съпътствано от редица спорове и напрежение, тъй като в залата е и Петър Величков, който вчера се заяви официално като част от екипа на Димитър Бербатов, който ще се кандидатира за президент на футболната централа.