Шок и ужас: Глигани атакуваха Шакира

Актуални новини
17:26 - 30 Септември 2021
2881
Шок и ужас: Глигани атакуваха Шакира

Певицата Шакира станала жертва на случайна атака от двойка диви свине, докато се разхождала в парк в Барселона с осемгодишния си син, предаде Би Би Си.

Колумбийската певица сподели, че животните са я нападнали, преди да вземат чантата ѝ и да се оттеглят с нея в гората. Тя разказа за тази странна случка в поредица от истории в Инстаграм.

Като показваше скъсаната чанта на камерата, Шакира каза: "Вижте как две диви свине, които ме нападнаха в парка, са оставили чантата ми". "Отнесоха чантата ми в гората с мобилния ми телефон в нея. Унищожиха всичко", споделя още певицата.

След това се обръща към сина си, чийто баща е футболистът на "Барселона" Жерар Пике, и казва: "Милан, кажи истината. Кажи как твоята майка се изправи срещу дивата свиня". Шакира е последната жертва на все по-агресивните свине, нахлули в столицата на Каталуния през последните години.

През 2016 г. испанската полиция получава 1 187 телефонни обаждания за диви свине, които нападат кучета, грабят хранилки за котки, задържат трафика и се блъскат в коли в града. През 2013 г. един полицай се опитва сам да се заеме с проблема и стреля по глиган със служебния си револвер, но вместо това пропуска и ударя партньора си.

Глиганите, които могат да пренасят голямо разнообразие от болести, са включени сред най-инвазивните видове в света и могат да оцелеят в почти всякаква среда. Но все повече животните са привлечени от градовете, където живеят от боклуците, изхвърлени от хората.
Техният брой е нараснал в цяла Европа, като последните оценки сега са, че те надхвърлят 10 милиона в целия континент.

Тъй като те станаха по-агресивни, много градове използваха различни стратегии за премахване на техния брой. В Берлин градските ловци са убили хиляди животни, но проблемът остава.

Миналата година полицейските служители в Рим предизвикаха възмущение, след като стреляха с успокоителни стрели по семейство глигани, което се беше лутало на детска площадка, и след това им сложиха смъртоносни инжекции.