ШОК: Лелка наказа 2-годишно да се пържи на люлка

У нас
18:10 - 05 Юли 2019
9969
ШОК: Лелка наказа 2-годишно да се пържи на люлка

Възпитателка от частна ясла в центъра на София е оставила 2-годишно момиченце да се пържи в продължение на 2 часа на люлка в най-жаркото слънце на витошка поляна. Бруталната история разказаха родители, станали свидетели на кошмарната сцена и спасили мъничето от колапс. По информация на Lupa.bg става въпрос за частния детски център "Пипи", чиято директорка е Поля Димитрова, а случката е от 3 юли. 

Момиченцето било цялото в рани заради силното слънце в един от най-горещите дни това лято край хижа "Момина скала", където от яслата решили да правят излет. Когато родители и техните деца се притекли на помощ, видели, че то е цялото в охлузвания и рани почти до кръв от изгаряне, едва успявало да се движи и било почти в безсъзнание. 

"Детенцето се разплака съвземайки се, безкрайно уплашено и сред съвсем непознати. Цялата беше кърваво червена и с плюски по вратлето. Гушнах я, за да я успокоя, покрих видимите части от тялото и с полупрозрачен тънък шал и започнах да обикалям подред всички хора, търсейки родителите на детето. След около десетина минути зад мен чух най-накрая тъй чаканата реакция:" Госпожо, къде си мислите че отивате с това дете?", разказва една от свидетелките на ужаса.

Оказва се, че жената не е майката на хлапето, а възпитателка от детската градина. Обяснила, че държала момиченцето в най-големия пек, защото било инатливо и само отказвало да седне на сянка при останалите, сред които имало и по-големи малчугани. 

Частната занималня била с база край Докторския паметник в центъра на София и лелките в нея имали задължение поне 2 пъти в седмицата да извеждат децата на чист въздух извън столицата. Десетки майки се възмутиха в социалните мрежи на случката и смятат да сезират компетентните органи, за да не се повтори този ужас и с друго дете, поверено на грижите на възпитатели със съмнителен педагогически опит и умения. 

Снимката е илюстративна