Шок: Мишел Уелбек се снима в порно с 11 проститутки

Култовият писател е звезда в 20-минутен сексфилм, заснет в Нидерландия

Култура
13:29 - 31 Януари 2023
12286
Шок: Мишел Уелбек се снима в порно с 11 проститутки

Най-продаваният и прочут по света съвременен френски писател Мишел Уелбек ще се снима в порно филм. Това съобщава френския в. "Паризиен", като се позовава на разговор с него, съпругата му, както и продуцентите на еротичната продукция.

Уелбек, който е на достопочтената възраст от 66 години, ще е звезда в секс оргия в Амстердам, където партньорки ще му бъдат отбрани местни проститутки. Филмът е продуцирана от известната с екстравагантните си късометражни порно-видеоматериали нидерландска компания KIRAC /Keeping It Real Art Critics/. Той е с продължитеност около 20 минути. Премиерата на порнофилма е насрочена за 11 март, а след това лентата ще бъде пусната по интернет-канала на KIRAC. Достъпът до секспродукцията е платен.

Както отбелязаха медиите във Франция, изявата на превърналия се в култов поет, писател и философ е само поредната изява на непрекъснатия му стремеж да провокира и да изправя на изпитание отношението на сънародниците си към него. Според в. "Паризиен", идеята за филмовата секс-авантюра на Мишел Уелбек е на неговата млада съпруга Цянюм Лизис Ли, която е от китайски произход. За нея автора на романите "Подчинение", "Елементарни частици", "Серотонин" и "Унижожение", преведени и издадени и на български език, се жени през 2021 г.

Според първоначалния замисъл на дамата скандалната лента трябвало да бъде заснета в Мароко. Проектът обаче бил осуетен поради заплахите към писателя от радикални ислямисти, недоволни от романите му. Тогава семейството се обърнало към нидерландското порно студио.

В свои интервюта Мишел Уелбек казва, че винаги се е отнасял с "огромно уважение към жриците на любовта, с които продължавам да релаксирам от време на време". Журналисти и разни други творци често цитират неговата известна фраза: “Аз намирам проституцията за добро нещо. Освен това тя съвсем не е зле платена като занаят...”