Шок на „Позитано”: Крум Зарков предаде Корнелия

Личности
14:06 - 06 Април 2021
24749
Шок на „Позитано”: Крум Зарков предаде Корнелия

Шокираща следизборна изненада за Корнелия Нинова - смятаният за изключително близък до нея Крум Зарков е един от гневните социалисти, поискали оставката ѝ. Синът на журналиста Анна Заркова и старата пушка Янаки Стоилов са двамата бунтари-юристи, които не замълчаха пред вината на Корнелия за изборния разгром на 4 април.

След резила на вота тарторката на Столетницата даде абсурдна пресконференция, на която отпърво „недочу” журналистически въпрос дали ще хвърли оставка, за да поеме отговорност за потъването на БСП, смазана под възхода на Слави Трифонов. После пък излъга, че един човек ѝ поискал оставката, но бързо-бързо се поправи „един-двама”, осъзнала, че информацията вече е изтекла и лъжата ще бъде изобличена.

Увъртанията ѝ продължиха с нелепото твърдение, че Крум Зарков и Янаки Стоилов, които не посмя да посочи поименно, всъщност искали не нейната оставка, а на цялото Изпълнително бюро.

Актът на напускане на партийния връх се подава пред контролирания на 2/3 лично от нея Национален съвет на партията. Въпреки това Нинова не смее да хвърли кърпта, тъй като връщане назад няма - ще свърши предсрочно нейният 4-годишен лидерски мандат. А това го знаят добре юристите Зарков, възможен неин наследник на върха, и Стоилов. И двамата са известни като некорумпирани и са символи на младото и старото крило, които не искат повече Корнелия начело на партията, пише „19 минути”.

Така другарката Нинова остава с подкрепата на съдения за злоупотреби Румен Овчаров и варненецът със спорна биография Борислав Гуцанов, известен с прякора Медузата.