Шок на имотния пазар: Апартамент за 3 млн. лв. се продава в центъра на София

Новини
19:24 - 08 Април 2020
5615
Шок на имотния пазар: Апартамент за 3 млн. лв. се продава в центъра на София

Апартамент в най-скъпия столичен квартал - "Докторска градина" удари невероятната цена от 1 450 000 евро, въпреки че е на площ от 260 квадратни метра. Това става ясно от обява в един от луксозните сайтове за имоти, публикувана малко преди да избухне кризата с коронавируса. 

Собственикът на лукс жилището вероятно е поставил респектиращата дори за Виена, Мадрид и Париж цена, като се е ръководил от престижната локацията. Излиза, че един квадратен метър в апартамента е оценен на смайващите 11 500 лева - сума, достойна дори за Лондон и Ню Йорк. Уточнява се, че апартамента е претърпял цялостен ремонт през 2019 г., а освен това е и луксозно обзаведен. И въпреки това цената е наистина шокираща, коментират брокери.

Безспорно Докторската градина, която е опасана с корона от бутикови кооперации, в които са живеели партийните величия от времето на Тодор Живков, е сред най-елитните места за живеене в столицата. Въпросното скъпо  жилище разполага с 3 спални и 2 бани. Изложението му е източно, а към него има и паркомясто.

"Това е безумие! Такава цена няма как да бъде аргументирана. Реалната стойност на апартамента е с поне 30% по-ниска", коментират брокери. Според тях в близката година се очаква пълно замръзване на имотния пазар у нас.

Източник на Lupa.bg разкри, че продавач на жилището е известен бизнесмен, който търгува от години с имоти. Той е придобил няколко апартамента в идеалния център на София.