Шок на "Олд Трафорд": Спрягат бивш мениджър на Ливърпул за Юнайтед

Той е основен конкурент с Конте за поста на Солскяер

Спорт
13:24 - 29 Октомври 2021
1479
Шок на "Олд Трафорд": Спрягат бивш мениджър на Ливърпул за Юнайтед

Бившият мениджър на Ливърпул и настоящ такъв на Лестър Брендън Роджърс изненадващо е на първо място в предпочитанията на ръководството на „червените дяволи“ за евентуален наследник на Оле Гунар Солсяер.

Според ESPN шефовете на 20-кратния шампион на Англия искат да назначат мениджър от Премиър лийг, в случай че норвежецът не успее да преобърне представянето на отбора и резултатите в следващите няколко мача.

Солскяер със сигурност остава за дербито с Тотнъм и за мача с Аталанта в Шампионската лига през следващата седмица, но ако резултатите са незадоволителни, може да бъде уволнен.

По високите етажи на клуба вече обсъждат потенциалните кандидати за поста. Антонио Конте е спряган като най-големия фаворит, но според ESPN Брендън Родджърс е пред него в предпочитанията на ръководството на Манчестър Юнайтед. Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисо Почетино също има сериозна подкрепа в борда.

Брендън Роджърс има реномето на най-добрия британски мениджър в момента. Името му бе спрягано и с Нюкасъл, но той самият се дистанцира от тези слухове, като заяви, че се чувства много добре в Лестър, с който стигна до петото място в Премиър лийг в последните два сезона. Не е ясно и дали Роджърс би приел оферта от Манчестър Юнайтед предвид миналото си, свързано с големия съперник Ливърпул.