Шок! Надал се отказа от "Уимбълдън" и Олимпийските игри

Спорт
16:25 - 17 Юни 2021
2568
Шок! Надал се отказа от "Уимбълдън" и Олимпийските игри

Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Рафаел Надал обяви с публикация в социалните мрежи, че ще пропусне както тазгодишното издание на "Уимбълдън", така и Олимпийските игри в Токио.

Матадора призна, че физическото състояние не му позволява да вземе участие на следващите два големи турнира.

“Здравейте, взех решение да не участвам на "Уимбълдън" и Олимпийските игри в Токио през тази година. Не беше лесно, но след като послушах тялото си и обсъдих физическото си състояние с моя екип, смятам, че е правилното решение.

Целта е да удължа максимално кариерата си и да продължа да правя това, което обичам. Искам да се състезавам на най-високо възможно ниво и да се боря за професионалните и личните си цели в конкуренцията на най-добрите играчи.

"Фактът, че в програмата има само две седмици разлика между “Ролан Гарос” и “Уимбълдън”, не прави добра услуга на тялото ми след винаги тежкия сезон на клей. В последните два месеца положих много усилия, така че решението ми да си взема почивка е с мисъл за бъдещето

Искам да изпратя специални поздрави към феновете си по света, особено на тези във Великобритания и Япония. Олимпиадата винаги е значела много за мен и е била приоритет в плановете ми. Бях част от нея цели три пъти и имах честта да бъда знаменосец на страната си”, написа Надал в профила си в "Туитър".

Последният мач на Рафа бе на полуфиналите на “Ролан Гарос” преди седмица, където отстъпи на Новак Джокович в четири сета след 6:3, 3:6, 6:7, 2:6. Испанецът игра на пет турнира по време на сезона на клей - четвъртфинал в Монте Карло, титла в Барселона, четвъртфинал в Мадрид, титла в Рим и полуфинал на “Ролан Гарос”.