ШОК от Мая Манолова : Ако не съм на балотаж, ще подкрепя Игнатов или Бонев

Червената фурия отчита за грешка апологията за Орешарски, но не и Костинбродската афера

Политика
13:14 - 18 Септември 2019
5883
ШОК от Мая Манолова: Ако не съм на балотаж, ще подкрепя Игнатов или Бонев

Мая Манолова по неповторим и неочакван начин се сложи на десните избиратели в столицата: "Финалът ще е между тези, които искат промяна, и между онези, които държат на статуквото. Аз ще гласувам за кандидата, който иска промяна, независимо кой е той. Независимо дали е Борислав Игнатов (кандидатът на "Демократична България") или Борис Бонев ("Спаси София"). Така отговори кандидатката за кмет на София Мая Манолова пред Нова тв на въпрос как би гласувала, ако има втори тур и тя не е един от кандидатите, които са стигнали до него.

Тя отчете като грешка поведението си по време на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски: "Моето поведение по време на протестите срещу кабинета на Орешарски не е нещо, с което се гордея. Нека да е ясно, за да не остане недомлъвка. Тогава смятах, че почтеното поведение е да излезеш пред парламента, пред протестиращите и да чуеш какво мислят и да им кажеш какво мислиш. От позицията на времето гледам на своето поведение по друг начин. Това е една от грешките в моята биография."

"Правила съм много грешки", добави тя. Манолова обаче беше категорична, че Костинбродската афера не е грешка.

"Това е опит да бъде предотвратена една възможност за манипулация на изборите. Аз имах сигнал и го подадох. Ако вие или някой гражданин имате информация, че манипулирам изборите, моля да информирате прокуратурата. Единственото, което беше нередно, е да се правят изявления в деня за размисъл. Аз такива изявления не съм правила", добави тя.