ШОК: Поправката на смартфон за 5 бона е по-скъпа от самия него

Новият тройно сгъваем Huawei Mate XT Ultimate идва не само на солена цена, но и ремонтът му излиза не по силите на мнозина

Новини
16:27 - 12 Септември 2024
2107
ШОК: Поправката на смартфон за 5 бона е по-скъпа от самия него

Най-новият флагман на Huawei, Mate XT Ultimate, е революционен смартфон с тройно сгъване, който очаквано идва с висока цена. На цена от 2549 евро той е един от най-скъпите смартфони на пазара. Доста лековато и прибързано някои го определиха като „убиеца на айфон“.

Не само първоначалната покупна цена е висока, но и разходите за ремонт на Mate XT Ultimate са значителни. Според официалната ценова листа на Huawei ремонтът на екрана може да струва зашеметяващите 1019 евро.

Huawei обаче предлага ограничени възможности за ремонт на по-ниска цена. Клиентите могат да платят 892 евро за една подмяна на екрана в рамките на една година от покупката. Освен това има опции за ремонт на дънната платка, батерията и отделни компоненти на камерата на различна цена.

Ремонтът на дънната платка струва 1160 евро,

докато ремонтът на батерията е по-достъпен - 63 евро. Цената на задните капаци е 175 евро за този с обектива на камерата и 50 евро за всеки от другите два. Телефото камерата струва 73 евро, селфи камерата - 48 евро, основната задна камера - 96 евро, а макро обективът - 34 евро.

Макар Mate XT Ultimate да е технологично напреднало устройство, високата му цена и скъпите разходи за ремонт го превръщат в значителна инвестиция.