Шок : "Консерваторът" Радан Кънев подкрепя Антифа в САЩ

Политика
18:15 - 30 Юни 2020
7517
Шок: "Консерваторът" Радан Кънев подкрепя Антифа в САЩ

Представителят на Демократична България в Европарламента и част от групата на консерваторите в институцията Радан Кънев е гласувал "за" приемането на резолюция от Брюксел в подкрепа на протестите отвъд Океана, стигнали до умопомрачителни мащаби и унижения за бялата раса, европейските ценности и до вандализъм срещу културата и изкуството, дело на създателите на САЩ. 

Оказва се, че миналата седмица, наред с либералите и социалистите, Кънев е дал и своя глас "за" текстовете, според които ЕП утвърждава, че: "Животът на черните наистина има значение, осъжда смъртта на Джордж Флойд, както и всички форми на расизъм и омраза, дискриминация, призовава властите на Съединените щати да предприемат решителни стъпки за справяне с расизма и неравенствата в страната, намиращи израз в полицейската бруталност, и подкрепя последните масови протести в европейските столици и градове срещу расизма и дискриминацията след смъртта на Джордж Флойд". 

Справка от гласуването в Брюксел сочи, че само патриотите Андрей Слабаков и Ангел Джамбазки са се противопоставили категорично на приемането на тези текстове. А представителите на ГЕРБ са гласували "въздържали се". Буди известно недоумение защо дясната Ева Майдел също се е присъединила към вота "за" заедно с колегите си от БСП и ДПС. 

Коментарите в социалните мрежи за гласуването на Кънев "завряха" едва днес, след като се появи разбивката по "цветове". А дори закърмени с дясната политика негови симпатизанти публично се отричат от гласуванията си в полза на ДБ, пратили бившия лидер на ДСБ в Европарламента.