ШОК! Рак уби лицето на "Системата ни убива" само на 54

Вера Иванова бе кандидат за депутат на изборите през октомври 2022 г., част от гражданската квота в листите на „Изправи се, България”

Общество
15:11 - 17 Септември 2024
4243
ШОК! Рак уби лицето на "Системата ни убива" само на 54

Почина Вера Иванова, еднот водещите лица от инициативата „Системата ни убива”. Тъжната новина съобщи Валентина Милова във социалната мрежа.

„Напусна ни Верчето. Вера Иванова от СИСТЕМАТА НИ УБИВА. Няма я вече!”, написа тя. 

Вера Иванова е родена на 28 октомври 1969 година в София. Има икономическо образование. Председател е на Конфедерацията за защита на правата на децата (КЗПД). Активист на Националната гражданска инициатива „Системата ни убива”. Разведена, с две деца. 

Тя бе основният човек от протестите на смелите майки, които протестираха през 2018 година пред Народното събрание с болните си деца на палатки. След близо половин година активни протести в цялата страна и палаткови лагери пред парламента и Министерски съвет, майките успяха да принудят управляващите да приемат необходимите закони, гарантиращи по-достоен живот за тях и техните деца.

Иванова дори бе кандидат за депутат на изборите през октомври 2022 г., част от гражданската квота в листите на „Изправи се, България”.