ШОК СНИМКИ! Как тренира Красен Кралев през 1985 г. и през 2020-а

Спорт
17:20 - 20 Август 2020
13692
ШОК СНИМКИ! Как тренира Красен Кралев през 1985 г. и през 2020-а

Наскоро Красен Кралев пусна в социалните мрежи снимки от своя тренировка в боксовата зала, на която безмилостно бъхти крушата с мощни крошета. Малцина обаче знаят, че варненският бизнесмен на младини е бил лекоатлет. 53-годишният министър на спорта специализира в бяганията на дълги дистанции и става шампион на България за юноши старша възраст на 5000 и 20 000 м. А фотосите му от това време сякаш показват друг човек.

През 1985 г. Кралев е слаб като щека и главата му е снабдена с буйни къдрици. Като ученик във Варненската английска гимназия той иска да тренира бокс, но този спорт не се нрави нито на родителите му, нито на елитното училище. Правят го бегач на дълги разстояния, но Красен се измъчва, тъй като ръстът му от 187 см не е подходящ за дисциплина, в която блестят 45-килограмови африканци. Все пак през 1986 г. става републикански рекордьор за юноши на 20 км преди да се откаже.

Днес има, макар и рядко, възможността да тренира любимия си бокс. Преди няколко години дори излезе на спаринг с тогавашното гадже на фолкаджийката Десислава - Благой Найденов - Малката Кобра и успя да му нанесе няколко жестоки удара.

Кралев признава, че вече е далеч от най-добрата спорта форма, защото е качил много килограми, а и е претърпял остеотомия на тибията (срязване на две на големия пищял на крака) и поставяне на имплант. Да се насладим на това как един министър се поти, ако не над ресорния си бюджет, то поне в залата: