Шок! Спецчасти атакуваха министерството на Нено Димов (СНИМКИ)

При координирана акция ченгета тарашиха дома на бившия областен на Перник Ирена Соколова

Топ
11:07 - 09 Януари 2020 (обновена)
3251
Шок! Спецчасти атакуваха министерството на Нено Димов (СНИМКИ)

Властта най-сетне се изплаши от водната криза в Перник и предприе мерки по установяване на виновниците. Това разбираме след координираната акция тази сутрин срещу дома на бившия областен управител на миньорския град Ирена Соколова и новината от последните минути, че спецчасти са нахлули в Министерството на околната среда и водите на Нено Димов.

Засега официална информация за операцията липсва, но е очевадно, че действията са във връзка с водната криза в Перник. Пред сградата на министерството в София една до друга са паркирани специализиран бус на държавното обвинение и лимузината на министър Нено Димов.

Отпред има служители на полицията, които охраняват, докато разследващите вътре изземват документи и разпитват служители.

Главният прокурор Иван Гешев е в Перник, където тече акция заради източения язовир "Студена". Подчинените му са в областната управа и във ВиК-дружеството в града. Малко по-късно се очаква информация от Гешев, който ще даде брифинг пред Съдебната палата в миньорския град.

„Води се досъдебно производство след акция на спецпрокуратурата в Перник, касаещо водната криза в града. Делото е под наблюдението на спецпрокуратурата. Действията се провеждат от следователи на спецпрокуратурата съвместно с ДАНС и КПКОНПИ. В момента освен в Перник се провеждат разследвания и в Министерството на околната среда и водите. Там се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР”, съобщи преди минути на брифинг в Перник главният прокурор Иван Гешев.

Повече информация ще бъде дадена утре от Спецпрокуратурата, заяви още той. Дали има задържани за 24 часа и дали има привлечени лица като обвиняеми ще стане ясно до края на деня.

Снимки: Lupa.bg