Шок сред феновете: Разпада ли се група "Молец"? (ВИДЕО)

Дуото обяви концерта в "Арена София" за последен, почитателите им подозират пиар ход

През ключалката
11:30 - 11 Октомври 2024
10695
Шок сред феновете: Разпада ли се група "Молец"? (ВИДЕО)

Група "Молец", която направи фурор още с появата си преди 4 години и бързо завладя предимно младежите, шокира феновете си със странен надпис във фейсбук профила си. Статусът е на черен фон и гласи: “МОЛЕЦ -ПОСЛЕДНОТО – 21.11”., а в допълнение направи впечатление, че всички предходни постове са изтрити от профила на популярния дует Кристиян Макаров и Юлиян Славчев, по-известни като Крис и Юли.

Многобройните почитатели на "Молец" веднага се запитаха дали това наистина е краят на групата или е ловък пиар ход, свързан с големия им финален концерт от тазгодишното турне, който ще бъде на 21 ноември в зала "Арена София".

Днес обаче дуото осъвремени и профилната си снимка във фейсбук групата си с надпис "Последното", но този път на фона на плакат, рекламиращ големия им концерт в столицата. Дуото пусна и рекламен клип за събитието, в което ще участва и "Мистерията на българските гласове". Хорът и дуетът ще представят съвместна нова песен, наречена „Вятъра“.

Спектакълът, неречен „Молец – последното – 21.11.“, ще включва живи инструменти, повече танцьори и нови изненади. Ще звучат няколко неиздадени нови песни, както и познати песни с нови аранжименти. Групата Trigaida, която преплита българския фолклор със съвременната електронна музика, отново ще подгрява публиката с обновена програма. 

Странно е Крис и Юли да се разделят точно сега, когато са на върха на славата си и то след супер успешното си турне тази година, което се радваше на голяма посещаемост. "Молец" заедно с техни приятели музиканти препълниха Античния театър в Пловдив, както и летните театри във Велико Търново и Варна, събраха многобройна публика и на места, където бяха канени да пеят извън турнето им.

По време на концертите на "Молец" Крис и Юли са подкрепени на сцената и от други талантливи музиканти - Мартин Профиров - барабани, Жеко Жеков - китара, Алекс Валенсуела - пиано, Ернесто Валенсуела - китара/беквокали, Калина Андреева - контрабас, Роби Николов - китара/беквокали, Пламена Християнова - перкусии, Гален Николов - саксофон. 

"Молец" препълниха Античния театър в Пловдив

"Дано да означава последен концерт за годината...", молят се техни приятели и фенове. Засега Крис и Юли публично запазват мълчание по въпроса за бъдещето на "Молец". 

Дори и някои от по-популярните им приятели бяха объркани от посланието. "Наистина ли, бе, момчета?!? Какво ще рече това ПОСЛЕДНОТО?!", питат в социалните мрежи феновете на дуета.

Името на групата идва от идеята, че думата „молец“ означава и „молещ се човек“, което насочва и към споделената вяра на двамата членове. Бандата се радва на значителен успех още с излизането на първия ѝ сингъл „Мед“ през 2021 г. На годишните музикални награди на БГ Радио през 2023 г. печели четири награди – „БГ дует“, „БГ дебют“, „БГ видеоклип“ (за „7 дни“ с автор Крис Захариев) и „БГ текст“ (за „7 дни“ с автор Крис Макаров и Юли Славчев).

И през 2024 г. "Молец" отново обраха годишните музикални награди на БГ Радио. Дуото грабна отново 4 статуетки – за „БГ Текст“, „БГ Албум“, „БГ Дует“ и „БГ Видеоклип“. „Молец“ бяха наградени пред хилядната публика в Пловдив за най-добър текст към песента „Цялото време“, която е дело на Кристиян Макаров и Юлиян Славчев, и която издигна групата до върха. В категория „БГ Албум“ „Молец“ бяха отличени за своя „АЛБУМ“, който излезе в края на 2023 г., а наградата за „БГ Дует/Трио/Вокална група“ беше отново отредена за тях. Не на последно място, видеото към „Цялото време“ получи награда за „БГ Видеоклип“ (режисьор Крис Захариев).  

През лятото на тази година "Албум" на група "Молец" достигна платинен статус по продажби. Бандата получи сертификат и специален плакет за постигнатия успех от Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), член на IFPI (The International Federation of the Phonographic Industry). 

Все пак има надежда, че "Молец" ще продължат със сценичните си изяви за радост на феновете си. Може би групата няма да се разпадне, а просто ще си вземе малка почивка и ще направи известна пауза след ударните двугодишни изяви. Предстои да разберем на 21 ноември дали това наистина ще е последният общ концерт на Крис и Юли и на техните приятели музиканти, които ги подкрепят на сцената или групата ще продължи да съществува.