Шок: Така строят АМ "Европа", когато Борисов не я инспектира

Куриози
19:00 - 02 Ноември 2020
11671
Шок: Така строят АМ "Европа", когато Борисов не я инспектира

Бъдещата емблема на пътното строителство за България - автомагистрала "Европа", ще се окаже поредния провал. Шокиращи снимки на строителството на аутобана при Калотина разкриха какво се случва там, когато премиерът Бойко Борисов не минава на инспекция.

Запознати със строителните правила коментираха в социалните мрежи, че е направен напълно погрешен избор на начин на закрепване на метални стълбове (правилното е замонолитено в бетона, а не с дюбели).

И допълват: ЮНапълно погрешно реализирано закрепване, без анкерни или разширяващи шпилки, а само с малко циментче в дупките! Дори и да се излее отгоре блокче бетон (вижте им "кофража" цигански), то няма да укрепва на "изваждане" и динамична устойчивост. Този стълб е подложен на динамични натоварвания от вятър и четирите крачета-шпилки са зона с висок механичен стрес, рушат отворите в бетона и в крайна сметка се изваждат, и съоръжението пада на платното за движение". 

От фотосите се вижда ползването на... монтажна пяна за запълване на бетоновите фуги и животозастрашаващо полагане на дюбелите, които трябва да държат колоните за бъдещата естакада.