ШОК: Тръмп бяга във Венецуела , ако загуби изборите

Свят
16:48 - 15 Август 2024
2172
ШОК: Тръмп бяга във Венецуела, ако загуби изборите

Бившият американски президент Доналд Тръмп шокира медиите с вестта, че бяга във Венецуела. Тази новина стана достояние на обществеността в почти проваленото интервю с милиардера Илон Мъск. Той предприема бруталния вход, в случай че загуби изборите.

Тръмп е кандидат на републиканците на изборите през ноември 2024 година.

"Нюзуик" съобщава, че Тръмп е казал на Мъск, че могат да се „срещнат следващия път във Венецуела“, ако загуби президентските избори през ноември.

"Ако се случи нещо във връзка с тези избори, което би било хорър шоу, следващия път ще се срещнем и ще вечеряме във Венецуела, защото там ще е много по-безопасно за среща, отколкото у нас".

"Нюзуик" припомня, че бившият шеф на Белия дом твърдеше, че Венецуела освобождава жестоки престъпници от своите затвори и ги изпраща в САЩ, за да намали нивото на престъпността в страната си. Роберто Брисеньо-Леон, основател и директор на Венецуелската обсерватория за насилие (OVV), е казал на factcheck.org, че няма доказателства, че страната изпраща престъпници в САЩ.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">LET’S GOOOO ???????????????????????? <a href="https://t.co/zB3n0UmEJC">pic.twitter.com/zB3n0UmEJC</a></p>&mdash; LEAHmemes (@itsreallyleah) <a href="https://twitter.com/itsreallyleah/status/1823435070428078577?ref_src=twsrc%5Etfw">August 13, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>