Шок в Бъкингам: Хари искал да интервюира Путин за травми от детството

Британският принц възнамерявал да води разговори в ефир и с папа Франциск, и с Тръмп

Изповеди
18:20 - 23 Юни 2023
5590
Шок в Бъкингам: Хари искал да интервюира Путин за травми от детството

Принц Хари искал да интервюира папа Франциск, Владимир Путин, Доналд Тръмп и Марк Зукърбърг за тяхното възпитание и травми от детството в подкаст на Spotify, съобщава "Дейли мейл". Синът на крал Чарлз III е обсъдил идеите си за възможни предавания с множество продуценти и продуцентски компании, като им е разказал как иска да разговаря с противоречивите фигури за това как се формирали като личности.  

Разкритията идват, след като договорът на Хари и съпругата му Меган със Spotify на стойност 15 милиона паунда беше прекратен. 

Договорът на сина на британския крал и съпругата му Меган Маркъл с компанията беше сключен преди три години, като предвиждаше няколко различни подкаст-серии, продуцирани и водени двойката. За този период, едва 12 епизода виждат бял свят - всички те са от поредицата Archetypes, чийто автор беше Меган Маркъл.

Хари обаче имал желание да направи интервю с руския президент Владимир Путин на тема "травмите на детството".

Миналия четвъртък стрийминг гигантът и продуцентската компания на херцога и херцогинята на Съсекс Archewell Audio публикуваха съвместно изявление, в което обявиха, че се  "разделят по взаимно съгласие и се гордеят с поредицата, която са направили заедно".

Това се случва след седмица, в която Меган беше обвинена във фалшифициране на интервюта, а изпълнителният директор на Spotify Бил Симънс нарече херцозите от Съсекс "измамници".

Херцогът на Съсекс, за когото по-рано този месец вътрешни източници твърдяха, че ще спре да дава интервюта, в които се разказва за кралското семейство, тъй като двамата с Меган "вече няма какво да кажат", също имал планове за предаване, посветено на бащинството.

Междувременно се твърди, че той е предложил идеята да обсъжда обществени проблеми във всеки епизод, като засегне темите за изменението на климата и религията.

Твърди се, че практичността на интервюирането на тези гости е предизвикала въпроси от страна на хората от екипа на подкаста на Хари.

Решителната херцогиня обаче все още планира да създаде още подкастове и да намери нов дом за поредицата си, в която преди това са участвали нейната приятелка и тенис звезда Серена Уилямс, поп сензацията Марая Кери и южноафриканският комик Тревър Ноа. 

В дните след бомбастичното съобщение Симънс, ръководител на отдела за иновации и монетизация на подкасти в Spotify, осъди двойката в епизод на собствения си подкаст миналия петък.

"Е*ати измамниците. Това е подкастът, който трябваше да стартираме с тях", каза той.