Шок във Формула 1: Люис Хамилтън ще кара за Ферари

Британският пилот ще напусне Мерцедес след края на следващия сезон

Спорт
14:56 - 01 Февруари 2024
3377
Шок във Формула 1: Люис Хамилтън ще кара за Ферари

Седемкратният световен шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън, ще напусне Мерцедес след края на следващия сезон, а от последвалата кампания ще стане част от отбора на Скудерия Ферари. Така англичанинът ще замени Карлос Сайнс във Ферари, макар договорът му със „сребърните стрели“ да е до края на 2025-а година.

Един от най-великите в спорта има 103 победи и 104 полпозишъна в своята кариера и е единствен, който има еднакъв брой титли с легендарния Михаел Шумахер. Преди броени дни пък Шарл Льоклер подписа нов контракт с „черните кончета“ и така двамата ще сформират дует през 2025-а година.

Настоящият сезонв ъв Формула 1 пък стартира с Гран при на Бахрейн, което ще бъде в уикенда 28 февруари – 2 март и ще се излъчва на живо в каналите на DIEMA XTRA.

Хамилтън беше спряган за мястото във Ферари и през миналата година, ала парафира двугодишен договор с Мерцедес до 2025-а година, където си партнира с Джордж Ръсел. В хода на кариерата си от 2007-а година досега роденият в Стивънидж пилот няколко пъти беше свързван с италианския отбор, но така и не започна да кара за Ферари.