Шок! Връщат КПП-тата на 15 септември?

Актуални новини
16:30 - 14 Август 2020
23880
Шок! Връщат КПП-тата на 15 септември?

Нов хард сюжет е замислила властта за следващия месец, научи Lupa.bg. Управляващите планират на 15 септември отново да затворят с КПП-та областните градове на страната. Тези слухове достигнаха до редакцията от служители в Агенцията „Пътна инфраструктура”.

За целта се очаква към началото на септември числеността на заразените с коронавирус отново рязко да скочи и това да даде основание на управляващите да пристъпят към драстичните мерки.

„Тази информация все по-упорито се чува при нас. Явно има още много пари за усвояване по линията на COVID-19. Освен това по този начин ще бъдат възпрепятствани и протестиращите – няма да могат да затварят магистрали, нито да прииждат на протести в столицата”,

коментираха информирани служители на АПИ.

Източници от МВР пък твърдят, че към момента вече били купени около 700 нови бариери.

Очаквало се не само всички областни центрове да бъдат подложени на контрол, но и някои окръжни градове. Освен това към края на август гастербайтерите, който в момента са в отпуск, отново ще поемат в посока от Турция към Европа през България и това съвсем реално може да доведе до нов скок на заболеваемостта от коронавирус. Този пик щял да е добре дошъл за плановете на властта.

Според държавните служители в пътната агенция обаче този ход бил нож с две остриета. За разлика от март месец, когато хората все още бяха в шок от епидемията, сега обстановката в страната е много по-нажежена и подобни действия биха предизвикали обществен взрив.