ШОК: Затвориха Министерството на околната среда заради заразен с COVID-19

Общество
08:47 - 12 Май 2020
4796
ШОК: Затвориха Министерството на околната среда заради заразен с COVID-19

Министерството на околната среда и водите е поставено под карантина и служителите са помолени да си останат по домовете. Причината е открит във ведомството случай на заразен с коронавирус служител. Институцията ще работи изцяло дистанционно до второ нареждане, в момента се провежда спешна дезинфекция.

Според министър Емил Димитров  носителката на заразата е чистачка. Той показа т.нар. „мини министерство” с алтернативен вход, намиращо се под земята и с всички необходими условия за работа. Заразената жена най-вероятно е имала контакт с другите хигиенистки и най-много с портиера. Димитров съобщи, че всички служители, които са били на работа в четвъртък и в петък в министерството, са били изпратени на тест в Александровска болница. Самият министър се тества за коронавирус всяка седмица.

Тече издирването на контактите на заразения служител негови колеги, за да бъдат тествани и те дали не са носители на COVID-19. В екоминистерството нямало централна климатична система и надеждите са, че заразата не се е разнесла из целия персонал.

В коридорите на министерството плъзна шеговитият слух, че става въпрос за отмъщение на бившия шеф на ведомството Нено Димов, който беше арестуван директно в кабинета си. Белокосият чиновник отскоро е на свобода, но според зевзеци може да е пипнал вируса в следствието и да се е върнал да го посее на работното си място.