Шокиращо: Стрелецът в гей клуба в Колорадо е небинарен

Андерсън Лий Олдрич е обвинен в убийството на петима души и раняването на 19 други

Новини
09:50 - 23 Ноември 2022
4000
Шокиращо: Стрелецът в гей клуба в Колорадо е небинарен

Адвокатите на заподозрения стрелец в нощен гей клуб в Колорадо казват, че техният клиент е небинарен.

Небинарни са индивидите, които не може (или по-скоро не искат) еднозначно да бъдат определени като мъжки или женски. Много от тях се причисляват към трансджендърите.

Новината е шокираща, защото се оказва, че масовият убиец в гей клуба е част от същата тази шумна общност, която нададе вой за поредното престъпление от омраза.

Андерсън Лий Олдрич е обвинен в убийството на петима души и раняването на 19 други след влизане в Club Q в Колорадо Спрингс, в събота вечер, пише популярното американско ЛГБТ издание Advocate.

„Андерсън Олдрич е небинарен. Те (подобни "екзотични" индивиди предпочитат това местоимение по отношение на тях — б.р.) използва местоимения те/тях и за целите на всички официални документи заподозреният ще бъде адресиран като Mx. Олдрич“ (Mx. е безполов заместител на Mr. and Ms. — б.р.), се казва в съдебните документи. Според разследването, индивидът е 22-годишен, а допреди 6 години се е казвал Николас Бринк. През 2021 г. е бил арестуван за бомбена заплаха.

Безполовият убиец с майка си

Местните медии съобщават, че Олдрич, който е бил ранен при атаката, е бил изписан от болницата във вторник и е бил задържан в затвора на окръг Ел Пасо.

Олдрич е изправен пред множество предварителни обвинения в убийство и престъпления от омраза.

Началникът на полицията в Колорадо Спрингс Адриан Васкес идентифицира петте загинали жертви на пресконференция в понеделник. Сред тях има и двама трансджендъри.

„Нашите служители и детективи ще продължат да бъдат усърдни и задълбочени в нашата работа, за да държат заподозрения отговорен за тези ужасяващи действия“, каза Васкес.

Васкес също идентифицира двама души, които описа като герои. Те са предприели действия, за да спрат стрелеца.

Според публикация в пресата Олдрич е внук на калифорнийския законодател Ранди Вопел, който на изборите по-рано този месец не е бил преизбран. Дядото вече и привличал вниманието, като е сравнил нападението на 6 януари срещу Капитолия с Войната за независимост.