Шон „Диди“ Комбс на съд през май 2025 г.

До датата на процеса рапърът и продуцент ще остане в ареста в Ню Йорк

Новини
13:49 - 11 Октомври 2024
3761
Шон „Диди“ Комбс на съд през май 2025 г.

Шон „Диди“; Комбс се яви във федералния съд в Манхатън в четвъртък, 10 октомври, където съдия определи началната дата на съдебния му процес за 5 май 2025 г.

Това беше първото появяване на музикалния магнат, откакто той беше обвинен във федерални обвинения в сексуални престъпления.

В съда Комбс, облечен в кафяво затворническо облекло, беше неподвижен и гледаше право напред. Когато излезе от килиите за задържане,

той помаха на роднините си в залата и прегърна адвокатите си.

Прокурорите казаха, че очакват извличането на данни от иззетите му устройства да отнеме около месец. Описвайки количеството данни като "извънредно", те казаха, че може да повдигнат заместващ обвинителен акт, след като всички данни бъдат извлечени.

Явяването на Комбс в съда беше дългоочаквано, след като на 17 септември той беше обвинен по обвинения в трафик на хора със сексуална цел, рекет и транспорт с цел участие в проституция.

Обвинителният акт се съсредоточава около предполагаемите партита и оргии, за които прокурорите твърдяха, че са организирани сложни сексуални изпълнения между жени, които

са били принудени да участват, и секс работници мъже.

Изслушването на 10 октомври дойде, след като адвокатите на рапъра и продуцент подадоха жалба в Апелативния съд на САЩ към Втория окръг той да бъде освободен под гаранция преди процеса срещу него. Преди това двама различни съдии бяха отказали освобождаване под гаранция на магната, позовавайки се на опасения за потенциално манипулиране на свидетели.

Комбс, който твърди, че е невинен, в момента е задържан в Metropolitan Detention Center в Бруклин, където ще остане до предстоящия процес,

освен ако обжалването му не бъде успешно.

Обвинителният акт срещу основателя на Bad Boy Records също се позовава на видеозапис от камера за наблюдение, в който Комбс изглежда напада жена в хотел в Лос Анджелис, изглежда, че хвърля предмет по нея и я рита. Жената във видеото, Касандра "Каси" Вентура беше първият, който заведе гражданско дело срещу Комбс, обвинявайки го в сексуално престъпление миналия ноември.

Видео на инцидента в хотела се появи през май, първоначално излъчено от CNN, и в съдебно дело от сряда, 9 октомври, получено от PEOPLE, адвокатите на Диди обвиниха федералното правителство в изтичането на видеоклипа и сега се стремят да го скрият.