Шопинг треска: Еднометров Дядо Коледа, еленчета със светещи очи и ЛЕД-топки

Щандовете се огъват от подаръци, празнична украса и лъскави фигурки

Новини
21:45 - 16 Декември 2023
4518
Шопинг треска: Еднометров Дядо Коледа, еленчета със светещи очи и ЛЕД-топки

Предколедната шопинг треска за купуване на подаръци и празнична украса е вече в разгара си. Народът се тълпи пред щандовете в магазините за играчки и сувенири от сутрин до вечер, а търговците са се постарали да ги отрупат с всякакви примамливи играчки, фигурки, венчета и лъскави аксесоари, за да хващат от раз окото на купувачите. Пиршеството от блестящи коледни цветя, венчета, висулки, фигурки и топки е толкова голямо, че трудно може да се направи избор.

Тези повдигащи настроението джунджурийки са на достатъчно ниски цени, така че да се изкушиш да купиш по много, а после да се чудиш защо сметката на касата е толкова висока. Брокатени коледни цветя с клипс, нечупливи топки и лъскави фигурки на еленчета може да си вземете за 3 до 5 лева. За тази сума може да накупите какви ли не лъскави аксесоари за елхата и целия дом.

Блестящите топки за елха пък са в безброй варианти – и тази година търговците предлагат украшенията и на бройка, като можете да се снабдите с празничните красоти в най-различни размери. Цената на 1 лъскава топка за елха е приблизително 2 лева, но най-големите струват над 5 лева.

Ако пък решите да си купите комплект в опаковки, тогава 12 бройки ще ви струват 12 лева, а 6 украшения – под 5 лева. 6 по-големи топки с брокат пък струват 8 лв. Едрите комплекти с 40-50 бройки ще ви струват около 30 лева.  Цветовете са разнообразни – от сребърни и златисти до червени, сини и лилави – въпрос на предпочитание. Има и „снежни” – с бял брокат, които са особено ефектни. Предлагат се и оплетени от слама и конци и напръскани с брокат – в огромен размер ефектни украшения – цената им е около 6 лева. 

Особено актуални тази година са топките с LED светлина – бройката обаче е доста по-скъпичка – с двойно по-висока цена от тази на обикновените украси.

Голямо е разнообразието от венчета – от изкуствени елхови клонки, украсени с дрян, миниатюрни топчици, шишарки и „сняг”. Цената е между 6 и 10-ина лева, в зависимост от размера.

Изобилието от коледни свещи също е впечатляващо – може да си купите от малка чаенва свещичка до огромна декоративна свещ с най-различни аромати и щампи с дядо Коледа и еленчета. Восъкът ухае на ванилия, канела, ябълка, боров аромат. Цените не са много ниски – най-хубавите струват около 12 лева, но пък са дълготрайни.

За да си създадете настроение, може да си купите различни символични фигурки – сега особено актуални са „златните гъски” – в различен размер, като цената на екзотичната украса е между 6 и 12 лева.

Мечетата и еленчетата също са много ефектни – предлагат се на цени от 4 до 11-12 лева. Може да изберете и плюшени фигурки на мечета и еленчета със светещи очи – за около 15 лева.

Естествено, щандовете са пълни с любимия на децата дядо Коледа и лосове с различни разноцветни дрешки. По-малките фигурки на добрия старец, нарамил чувала,  струват около 20-ина лева. Фигурите, достигащи близо метър, стигат до 80 лева.

Лосчета с почти детски ръст и „телескопични крачета” може да намерите за 79 лева.

Играчките със северните животинки са най-различни – с шалчета, шапки – също с различна големина. Естествено, по празниците се купуват най-много малките и евтини джунджурийки, но внимавайте – накрая може да си тръгнете от магазина със солена сметка, защото неусетно добавяте в кошницата повечко неща с идеята, че струват евтино.