Шоурум: Нюйоркчанин - колекционер на 200 истински скелета

Любопитно
23:10 - 10 Февруари 2022
4133
Шоурум: Нюйоркчанин - колекционер на 200 истински скелета

Джон Фери, живеещ в нюйоркския квартал Бруклин притежава над 200 човешки скелета, гръбначни стълбове и черепи, с които дори търгува. Той разказва, че от съвсем малък търговията и колекционирането на кости се превърнали в негово хоби.

„Никога досега не съм имал негативно преживяване при контактите ми с клиенти”, споделя той.

Той също така работи и с образователни институции, медицински и исторически изследователи, както и най-различни агенции, на които помага.

„В момента имам над 200 пълни скелета, които съдържат всички части, както и над 100 гръбнака и 100 черепа, които държа в шоурум в моя апартамент“, казва 22-годишният студент.

„Работя само с медицински кости, което лекарите и остеолозите използват за изучаване. Повечето от костите, които придобивам, са закупени от лекари или медицински специалисти“, допълва Фери.

„Всичко, с което работя, е дарено на науката“, продължава той, отбелязвайки, че някои от неговите екземпляри „произхождат от време, когато хората доброволно са ги дарили  на науката или семейството им, така че повечето от костите, които събирам, се предават от по-старите поколения”.

 

Превод от в. Ню Йорк поуст