Шоуто на Ед Шийрън в София, което дълго ще се помни (ФОТО)

Въоръжен с китара и сам на огромната 360-градусова сцена, рижавият британец пя в пороя пред 60 000 фенове, 50 двойки си казаха "Да"

Култура
21:30 - 01 Септември 2024
2936
Шоуто на Ед Шийрън в София, което дълго ще се помни (ФОТО)

Концертът на британската поп звезда Ед Шийрън на Националния стадион "Васил Левски" в София ще се помни дълго и за него безспорно ще се говори дълго време. Фактът, че един от най-актуалните изпълнители в момента включи България в световното си турне „+ - = ÷ x“ (The Mathematics Tour), върна страната ни обратно на музикалната карта на Европа. Това се случи и благодарение на промоутър компанията Fest Team, които организираха концерта на Ед Шийрън в София.

Британският певец излезе пред публиката малко след 20 часа, като още с появата си предизвика бурни овации и заради тениската с надпис Sofia, който се четеше от двете й страни. 60 000 души от всякакви възрасти станаха свидетели на грандиозното шоу и пяха с Ед най-големите му хитове. Билетите за концерта бяха изкупени за няколко часа още, когато бяха пуснати преди 10 месеца.

По време на концерта 50 двойки са си казали "Да", съобщиха организаторите.

Снимки: Orleff Photography/Fest Team

Въоръжен единствено с китара и сам на огромната 360-градусова сцена, рижавият британец пя най-големите си хитове в продължение на над два часа. И въпреки че почти през цялото време валеше дъжд, това по никакъв начин не помрачи настроението на публиката. Нито на самия Ед, който се пошегува, че най-хубавите концерти стават, именно когато вали.

"Както знаете съм от Англия, а там много вали. Когато вали, стават най-добрите концерти. Когато хората се намокрят, най-много се забавляват", каза той с широка усмивка. 60 000 фенове, облечени в разноцветни дъждобрани не възразиха и го аплодираха бурно.


Начало на снощното музикално шоу даде певицата Михаела Филева, която подгря меломаните с най-популярните си парчета. Последваха изпълнения на Калъм Скот, който беше приятно изненадан, че в публиката има и негови фенове, които му припяваха по време на изпълненията. Това видимо го развълнува и той ги възнагради с "Обичам ви", което каза на чист български език.

Малко по-късно Калъм отново се качи на сцената, за да изпълни заедно с Ед Шийрън парчето "You Are The Reason".


В продължение на над два часа, звездата на вечерта се раздаде на макс, а публиката чу любимите си парчета, сред които "Castle of the Hill" и "Shivers", "Photograph", "Perfect", "Shape of You", "Bad Habits"...

Сцената и декорът бяха повече от фантастични. Сцената бе построена в центъра на стадиона, сред шест огромни пилона, от които се спускаха видеостени, приличащи на сърца. На тези видеостени зрителите можеха да наблюдават още по-добре Ед Шийрън.

Шоуто завърши със заря и с обещанието на британския изпълнител, че отново ще се завърне у нас.

"Това шоу нямаше да се случи без целия екип, наброяващ над 2000 души, които в продължение на 2 седмици работиха неуморно, за да се насладим на този спектакъл от първо лице - най-сетне, в София", споделиха от Fest Team.

"Всички вие усетихте присъствието на Ед Шийрън - един музикант, сам на сцената, който ни накара да пеем, плачем и танцуваме в продължение на 2 часа и половина.

Честито на всички над 50 двойки, които в тези моменти си казаха "Да".

А Калъм Скот и Михаела Филева бяха тази щипка удоволствие, без която този концерт нямаше да бъде толкова магичен", казаха организаторите.

Концертът на Ед Шийрън е първият на Националния стадион „Васил Левски“ за тази година. На 14 септември там ще пее Андреа Бочели, по покана на същия организатор – Fest Team. През годините, десетки хиляди зрители на това място са събирали Мадона, AC/DC, Лепа Брена, Metallica, Слави Трифонов и „Ку-ку бенд“, Джон Бон Джоуви, Роджър Уотърс, а преди година, Дан Рейнолдс и компания от Imagine Dragons привлякоха над 40 000 фена.