Шоуто на Меси в Америка продължава

Аржентинецът отбеляза два гола и асистенция за "Интер", фенове напуснаха при смяната му

Спорт
15:17 - 26 Юли 2023
3264
Шоуто на Меси в Америка продължава

Шоуто на Лео Меси отвъд Океана продължава. Аржентинецът блесна във втори си мач за "Интер" Маями - два гола и асистенция за 78 минути на терена. Тимът от Флорида се наложи с 4:0 над "Атланта Юнайтед" и спечели групата си в турнира за Купата на лигата.

Шоуто стартира още в осмата минута, когато след чудесен пас от добрия си приятел Серхио Бускетс, Меси се озова сам срещу вратаря на противника и нямаше как да сбърка за 1:0.

По-малко от 15 минути по-късно, името на Меси отново се скандираше на стадиона в Маями. Седемкратният носител на "Златната топка" сам подхвана атаката, а след двойно подаване с Робърт Тейлър, той се оказа на чиста позиция и кара за 2:0.

До края на полувремето самият Робът Тейлър вкара за 3:0, а веднага след почивката Меси му асистира за 4:0, оказало се и краен резултат в мача. В 78-ата минута испанецът бе заменен от Роби Робинсън, а в края Кристофър Маквей от Интер Маями получи червен картон, а Тиаго Алмада от Аталанта пропусна дузпа.

Трансферът на Меси в САЩ предизвика истински фурор извън терена, но с изявите му в първите два мача, шоуто се измести изцяло на игрището, там, където аржентинецът е най-силен.