Шоуто "Нощ на звездите" на Енчо Керязов отново на Античния театър

На сцената ще видим и много български имена, сред които Милица Гладнишка, "Керана и космонавтите" и P.I.F.

Култура
11:17 - 20 Април 2022
1674
Шоуто "Нощ на звездите" на Енчо Керязов отново на Античния театър

Шоуто "Нощ на звездите" на Енчо Керязов превзема отново сцената на Античния театър в Пловдив. 11-то издание на звездния спектакъл е под патронажа на кмета на града Здравко Димитров. За втора поредна година световноизвестният български артист с постановката си „Нощ на звездите" и едни от най-добрите изпълнители от цирковото и вариететно изкуство, обединени от каузата да подкрепят талантливите деца на България, ще се качат на древната сцена на 1 юни от 20:30 часа.

Спектакълът за пръв път е с българска режисура, която е поверена на Веселка Кунчева, а мотото тази година е „Детето в мен". Водещи ще бъдат актьорът Александър Алексиев и едно от лицата на града - водещата Лили Бързева. 

Фондация „Енчо Керязов" има за цел да подпомага и популяризира постиженията на български деца и младежи, които развиват своя талант в науката, изкуството и спорта. На своите годишни награди фондацията отново ще отличи номинираните таланти, които ще получат подкрепа за своята реализация.

Пленен от сърдечната българска публика, в Пловдив се завръща невероятният клоун Хуш Ма-Хуш. Украинецът, завършил Киевската академия за цирково изкуство, ще провокира зрителите с атрактивни скечове. Носителят на 22 световни рекорда на Гинес – екстремният Фреди Нок, ще спре дъха с демонстрациите си извън човешките възможности с ходенето си по въже на 30 метра височина.  

Директно от най-големите сцени на Европа за първи път в България идват и страхотните братя Седеньос – четвърто поколение циркови акробати, които ще изпълнят с прецизна точност и синхрон икарийски танци. На сцената ще видим и много български имена, сред които певицата и актриса Милица Гладнишка, "Керана и космонавтите" и P.I.F.