Шрек и Фиона от Софийската опера се возиха на ретро трамвай (СНИМКИ)

Артистите от мюзикъла "Шрек" направиха пърформанс в центъра на столицата и поканиха малки и големи да ги гледат в цирк "Балкански"

Култура
18:07 - 14 Май 2022
6083
Шрек и Фиона от Софийската опера се возиха на ретро трамвай (СНИМКИ)

Тази събота преди обед артисти от Софийската опера и балет, начело с героите Шрек и Фиона, пътуваха в столичния атракцинен „Ретро трамвай“ от депо „Банишора“ до площад „Славейков“ по определен маршрут и направиха пърформанс на площад „Славейков“.

Всички столичани – малки и големи, и гости на София успяха да видят и да се забавляват с героите от мюзикъла „Шрек“. Те бяха водени от чаровната и даровита актриса и певица Весела Делчева, която е в ролята на Фиона и от талантливия й колега Атанас Йонков като Шрек. С широка усмивка и с много настроение солистите на Софийска опера очакват децата за един незабравим "Шрек" и в цирк "Балкански".

Мюзикълът „Шрек“ ще се играе в цирк „Балкански“ на следните дати:

23.05-19 часа

24.05-11 часа

24.05-17 часа

Времетраенето на спектакъла е 1 час и 40 минути. Цирк „Балкански“ се намира в Зона Б5, парк Възраждане. Мюзикълът се изпълнява на български език.

Зрелищният мюзикъл е създаден по култовата анимация на DreamWorks и книгата на Уилям Стайг. Преводът е на Лора Димитрова, Мирослав Димов и Борис Панкин.
Популярният в цял свят мюзикъл „Шрек“ е подходящ за нашата млада публика.
Мюзикълът „Шрек“ има 8 номинации за наградата „Тони“ и е отличен в категорията за най-добри костюми в мюзикъл.

Имало едно време... В далечно блато живял ужасяващият огър на име Шрек, чието спокойствие, внезапно е разбито от нахлуването на досадни приказни герои. Всички те са били прогонени от царството си от злия Фаркуад. Решен да опази дома им, а също и своя, Шрек сключва сделка с Фаркуад - да отиде и да намери красивата млада принцеса Фиона и да я доведе при Фаркуад, за да се оженят. Но има една дълбока и тъмна тайна...