Щастлива случайност връща Иван Иванов в КЕВР

Те даже не могат един телбод да купят в момента, заяви председателят на Института за енергиен мениджмънт Славчо Нейков

Политика
10:01 - 28 Юли 2022
2070
Щастлива случайност връща Иван Иванов в КЕВР

По едно странно щастливо стечение на обстоятелствата и поради юридическата неграмотност на управляващите, сега Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) може да има председател и да работи, каза по БНР председателят на Института за енергиен мениджмънт Славчо Нейков.

Късметът бил в това, че в решението на Народното събрание, с което бе назначен досегашният председател Станислав Тодоров, управляващите са пропуснали да напишат, че с неговото назначаване бившият председател Иван Иванов се освобождава от поста. 

"А такава точка би трябвало да има и тогава кашата щеше да бъде много по-голяма. Фактът, че самият парламент не е освободил формално г-н Иванов, до известна степен развързва ръцете в момента", каза Нейков. 

В момента в КЕВР не могат да си купят един телбод, тъй като съгласно закона бюджетът на институцията се изпълнява от нейния председател, поясни Славчо Нейков.

"Работата на КЕВР без председател е блокирана и в административен, и в същностен план. Те даже не могат един телбод да купят в момента, защото по закон бюджетът на институцията се изпълнява от нейния председател", каза още Нейков.