Щастливец удари 32 000 паунда след победа на Наполи

Късметлията прогнозирал, че южняците ще ударят Ювентус с 5:1

Спорт
22:34 - 22 Януари 2023
2393
Щастливец удари 32 000 паунда след победа на Наполи

Опустошителната победа на Наполи с 5:1 над европейския гигант Ювентус е резултат, който малцина биха предвидили - но един щастлив фен, който го е предвидил, успя да си спечели кралски пай.

Един щастлив футболен фен спечели повече от 32 000 паунда, след като правилно прогнозира погрома.

Футболистите на Лучано Спалети унищожиха Старата госпожа по време на безмилостна среща в Неапол. Победата над "бианконерите" увеличи преднината им на върха в Серия А на зашеметяващите и вероятно непреодолими девет точки.

Тъй като изглежда, че Наполи върви към първата си титла в Серия А от 1990 г. насам, вълнението сред вярващите на стадион "Диего Армандо Марадона" със сигурност се засилва. Те обаче не са единствените.

Неназованият играч успя да си спечели печалбата, която е по-голяма от годишната заплата на много хора. Той заложил 350 евро (около 310 паунда) на Наполи, които ще вкарат пет гола на отбора на Масимилиано Алегри.

Макар че отборът на Спалети определено беше фаворит в състезанието, победата с такава разлика щеше да се счита за малко вероятна от повечето футболни фенове. Въпреки това футболните богове очевидно се възхитиха на смелостта му, като му присъдиха точния резултат и сензационната награда от 35 000 евро (около 32 000 паунда).

Победата му бе на прав път през първото полувреме, когато трансферната цел на Манчестър Юнайтед и Челси Виктор Осимен изстреля Наполи напред. След това трансферната цел на Ливърпул Хвича Кварацхелия удвои преднината им в 39-ата минута.

Малко по-късно Анхел Ди Мария нанесе удар в края на полувремето, за да застраши обрата, от който се нуждаеше. През второто полувреме Наполи напълно пое контрола благодарение на гола на Амир Рахмани.

Десет минути по-късно Осимен помогна с втори гол, преди Елиф Елмас да се погрижи резултатът да бъде смущаващ и играчът да си осигури желания награден фонд.