Ще дойдат ли полякините и чехкините на нашето море?

Николина Ангелкова очаква решението на ЕК за туристите от Русия, Украйна и Израел

Новини
16:00 - 02 Юли 2020
1647
Ще дойдат ли полякините и чехкините на нашето море?

Министър Николина Ангелкова се похвали, че родното море чака летовници от Полша, Чехия, Словакия и Скандинавието. Министърът добави, че ще стане ясно дали това лято ще ни посетят туристи от Русия, Украйна, Молдова и Израел, след като стане ясно решението на ЕК.

През юли и август да започнат да се възстановят пътуванията и да има повече туристи не само по Черноморието, но и във вътрешността на страната. На това се надява министърът на туризма Николина Ангелкова, която се срещна в Стара Загора с представители на туристическия сектор и местната власт.
 
Ангелкова подчерта, че се очаква решението на Европейската комисия за пътуванията на туристи от Русия, Украйна, Молдова и Израел, защото за нас те са важни пазари.
 
"За мен е важно това, което правим и взимаме като мерки наистина да ни даде възможност да реализираме туристически сезон. Какъв ще бъде той ще можем да отчетем, особено когато говорим за летния туризъм в края на септември и октомври, заяви Ангелкова.
 
"Виждате, че стартираха първите чартъри. Обратната ни връзка с туроператорите и авиокомпаниите, които оперират на пазар България е, че изпълняват полетната си програма. Надявам се това да се запази, основно са туристи от Германия, от Нидерландия, Белгия. От началото на юли стартират и полските, чешките туристи, от Словакия също", уточни министърът.