Ще доживеем ли сгъваем айфон?

Актуални новини
17:02 - 24 Февруари 2022
4510
Ще доживеем ли сгъваем айфон?

Пазарът на сгъваеми смартфони бавно, но уверено расте и се развива, като се радва на стабилна популярност. Интересът към тези устройства се увеличава, особено с увеличаването на разнообразието от модели и плавното им поевтиняване.

Водещите компании на пазара вече имат поне по един сгъваем смартфон или са обявили намерения за пускането на такова устройство. Всички, освен Apple. Компанията все още дори не е коментирала темата и не е ясно кога и дали ще предложи подобен смартфон, отбелязва CNET.

От много време има слухове, че Apple реално разработва сгъваем смартфон. Компанията дори патентова подобна разработка, като се спекулираше, че тя може да се появи на пазара още през 2021 г. и ще се казва iPhone Flip.

В действителност Apple често патентова най-различни разработки, но не винаги ги пуска на пазара. В повечето случаи тя просто патентова проекти и идеи, за да защити потенциална интелектуална собственост.

Въпреки това спекулациите са, че сгъваем iPhone все пак ще има. Плановете на Apple обаче се променят, като това отлага във времето пускането на устройството.

Компанията традиционно предпочита да пуска на пазара устройства, в които е уверена и избягва да е първа. В момента технологиите за сгъваеми смартфони действително са налични и все по-добри, но все още са и доста сложни и скъпи. Затова се очаква, че Apple плавно разработва устройството и ще го представи, когато е уверена в качествата му.

И докато през последните години компанията трудно успява да опази в тайна всичките си планове, например за автомобилите си, за сега информацията за евентуалния ѝ сгъваем iPhone е умело скрита. Всички досегашни спекулации и слухове не се изпълниха и Apple има шанс да успее да изненада потребителите си, когато реши да обяви "още едно нещо".