Ще гръмне ли "Вагнер" Путин за отмъщение?

Предателите на родината убиха Пригожин, твърдят наемниците в телеграм

Русия
22:56 - 23 Август 2023
18753
Ще гръмне ли "Вагнер" Путин за отмъщение?

Към 22:30 ч. смъртта на Евгений Пригожин още не е потвърдена. Не е потвърден и точният брой пасажери, загинали във взривения му самолет. Според изданието "Медиазона" той вече е летял с този самолет след метежа. "Важные истории" пише, че конкретната машина лично се ползва от Пригожин. Петербургското издание "Фонтанка" цитира събеседници, според който той действително е бил на борда.

"Музиканти" (както наричат бойците на "Вагнер") междувременно заявили на представителя на окупационната администрация на Запорожка област Владимир Рогов, че Пригожин е загинал.

Това съобщава дори близкият до "Вагнер" канал" Grey Zone към 22:30 ч. българско време: "Ръководителят на "Групата Вагнер" , Героят на Русия, истинският патриот на своята Родина - Евгений Викторович Пригожин, загина в резултат на действията на предателите на Родината".

Източник на Readovka, влиятелен канал с 2 млн. души, първоначално обясняваше, че не може да се потвърди смъртта на бизнесмена и той може да е бил на друг самолет: често го правел преди в името на заблудата, регистрирайки се на един полет, а пътувайки на друг. Впоследствие и този канал започна да споделя новината.

Очакванията са обезглавените изроди от "Вагнер", които вече нямат какво да губят, да предприемат действия за отмъщение. Тяхна мишена може да се окаже самият диктатор Владимир Путин, като се говори, че наемниците имат свои агенти в "Кремъл".

Да им пожелаем успех и очакваме развитието на събитията.