Ще изчезнат ли лайковете в Инстаграм?

Идеята е да се намали стресът от очакването на одобрение

Новини
14:54 - 16 Април 2021
2536
Ще изчезнат ли лайковете в Инстаграм?

Преди по-малко от месец Инстаграм въведе ограничението възрастни да пишат на малолетни. Сега от социалната мрежа умуват как да разрешат друг сериозен проблем на потребителите и подготвят нова опция за забрана.

Преди дни говорител на Фейсбук заяви, че от 2019 г. социалната мрежа работи над възможността в бъдеще да се скрият цифрите, които показват броя на харесванията. Идеята е да се намали стресът от търсенето и очакването на одобрение.

За целта от близо две години се провежда тест сред малка група потребители в Instagram от целия свят. Те са имали възможността да решат дали да показват броя на харесванията на публикациите си, както и дали да ги виждат в съдържание, споделено от други хора.

Резултатите от проучването показват, че за някои тази възможност е полезна, а други продължават да се вълнуват от статистиката, за да са наясно какво е популярно.

Според експерти, ненаситното търсене на лайкове може да доведе до пристрастяване и да има "разрушителен ефект", особено сред по-младите.

В случай че тестовете докажат положителния ефект от опцията за скриване на лайковете, тя може да се превърне в постоянна и да се приложи и във Фейсбук. Но всичко отново остава пожелателно, пише lifestyle.bg.