Ще остане ли 100-хиляден Перник без болница?

Младият здравен мениджър Емил Ненков бил пратен да закрие единственото здравно заведение в града, вайкат се местните

Общество
17:46 - 13 Август 2024
2507
Ще остане ли 100-хиляден Перник без болница?

Посоченият за нов директор на пернишката болница "Рахила Ангелова" Емил Ненков продължава да пали скандал след скандал в миньорския град. След като лекари от всички отделения масово заплашиха с молби за напускане, ако се смени сегашният директор на болницата – доктор Анатоли Митов, обстановката в целия град е взривна, а местните се опасяват, че областният град ще остане без медицинско заведение.

Младият здравен мениджър Емил Ненков, досега шеф на Профилакториума, получи пълна подкрепа от правителството на Димитър Главчев, за да извърши необходимите реформи в пернишката болница. Докторите обаче ги е страх, че е пратен там, за да спусне кепенците.

Ето какво открито писмо разпространиха до медиите служители от "Рахила Ангелова":

Здравейте, пишем ви от миньорския град Перник с поредица от интересни събития, които се случват под умелата режисура на кмета Станислав Владимиров, но остават подминавани от много медии.

Ще загуби ли Перник болницата си заради поредната калинка – Емил Ненков?

Докторите си искат Анатоли Митов

Задкулисието иска да отстрани д-р Анатоли Митов от болницата, за да спусне своя партийна калинка

В миньорския град ври и кипи, след като се разбра, че се готви смяна на директора на единствената болница в града. Взето е решение да бъде заменен дългогодишният директор, хирург и добър администратор д-р Анатоли Митов с поредната партийна калинка.

Новият управител Емил Ненков е известен с това, че досегът му с медицината е по линия на продажбата на лекарства. Назначен е през 2021 г. за временно изпълняващ длъжността директор на местната специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация.

Звездата му на „блестящ мениджър” изгрява, когато община Перник решава да заплати борчовете на неговата болница с парите на перничани, докато самият той събира дарения.

Персоналът се пита дали общината ще плаща задълженията и на МБАЛ „Д-р Рахила Ангелова“. А голяма част от водещите специалисти вече са заявили, че подават оставки и няма да работят с измисления мениджър – калинка. Дали новият министър на здравеопазването, който ще влезе в състава на правителството на Горица Грънчарова-Кожарева ще отмени конкурса, както вече заявиха от здравното министерство – следим темата”, завършва сигналът.