Ще отвърне ли президентът на Борисов?

Румен Радев ще поднесе цветя пред Паметника на незнайния войн в неделя, послучай Деня на победата

Топ
18:39 - 08 Май 2021
4807
Ще отвърне ли президентът на Борисов?

Президентът Румен Радев в неделя сутрин се очаква да отговори на предизвикателството на премиера в оставка Бойко Борисов, че не може "да се гордее с продукта, който 1 година създава". В неделя сутрента той ще поднесе цветя пред Паметника на незнайния войн, за да отбележи 76 години от победата над нацизма. После ще приеме почетния караул на Националната гвардейска част и ще присъства на церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентството.

Радев и Борисов в събота се посветиха главно на международна дейност онлайн, но премиерът все пак не пропусна да коментира вътрешното положение. Той нарече шоу случващото се в парламента, като добави, че то струва на държавата 19 млн. лв. 

За разлика от другите, само може да ми е мъчно и да съм тревожен от това, което наблюдавам. Парламентът беше закрит, аз се надявам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който 1 година създава и накрая го изпрати в парламента и разбра какво е направил, заяви Борисов.

За тези избори са похарчени 150 млн. лева - за машини за гласуване, за ваксини на членовете на избирателните комисии. И за осем работни дни, като разделим, излиза, че работата на тези хора струва 18,750 млн.лева, пресметна премиерът.

Хубаво, че го закриха, защото с това шоу щяхме да фалираме, добави той.