Ще пее ли у нас Мирей Матийо, след като организаторът на концерта избяга

"Арт Бг" провали изявите на Енрике Иглесиас в Хърватия, Беларус и Латвия

Култура
09:26 - 21 Ноември 2019
9670
Ще пее ли у нас Мирей Матийо, след като организаторът на концерта избяга

Ще се състои ли първият концерт у нас на легендата на френския шансон Мирей Матийо, питат се зрители, които вече са закупили билети за събитието на 10 април догодина. Повод за притеснението даде информацията, че организаторът "Арт Бг" не спазва договорите си с редица световни звезди и поради тази причина концертите на Енрике Иглесиас в Хърватия, Беларус и Латвия. Вероятно същото ще се случи и с изявите на звездата в Гърция.

У нас също има предстоящи спектакли, които трябваше да се организират от  българската компания “Арт Бг”. На 2 и 3 декември по тяхна покана ще дойде Държавният балет на лед “Санкт Петербург”. На 10 април  Зала 1 на НДК трябва да пее и френската звезда Мирей Матийо, отново събитие, договаряно от въпросната компания.

Засега обявените у нас събития остават, като са поети от други компании, които твърдят, че нямат нищо общо с “Арт БГ” и държат да бъдат разграничавани от нея.

От няколко седмици няма никакъв контакт със собственика на “Арт Бг” - Даниел Стефанов, нито с неговия офис, за който запознати твърдят, че вероятно е разпуснат. Издирват го хора, с които е имал финансови отношения и не се е разплатил, също и медии, с които е имало договори за партньорство за различни събития. Мобилният телефон на Даниел Стефанов е изключен от дни.

Концертът на Матийо у нас ще бъде едно от малкото й участия извън Франция понастоящем - факт, който прави събитието наистина ексклузивно и рядък шанс за българските ценители на френския шансон и ретро музикалната естетика, които ще получат уникалната възможност да й се насладят на живо. “Врабчето от Авиньон”, както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас.  Често е сравнявана с Едит Пиаф, но пътят й е напълно различен.

Почитателите на Мирей Матийо се надяват, че концертът у нас, обявен за догодина, все пак ще се състои.