Ще пилотира ли Цветанов  истински самолет?  

Снимки със симулатор на F-16 на лидера на ГЕРБ в парламента активизираха руските тролове във фейсбук

Актуални новини
14:20 - 16 Март 2019
2260
Ще пилотира ли Цветанов истински самолет?
 

Снимки от симулативен полет с изтребителя F-16 Блок 70, които лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов публикува в личния си фейсбук профил, се превърнаха в хит във виртуалното пространство, но и предизвикаха противоречиви коментари.

„С огромен интерес днес участвах в симулация на полет с изтребителя F-16. За целта компанията, производител на самолетите – „Локхийд Мартин“, осигури оригинален симулатор. Всички присъстващи имахме възможността да се запознаем с оперативните способности на F-16 Блок 70, който компанията предлага на Българските военновъздушни сили. След симулацията посочих, че след успешни преговори между правителствата на България и на САЩ биха се постигнали резултати от взаимен интерес. Това би позволило през юли тази година да бъде ратифициран договорът от Народното събрание на България.

Страната ни изпълнява ангажиментите си да модернизираме българската армия и да изградим оперативни способности, съвместими с нашите партньори от НАТО. Днес лично се убедих, че самолетът F-16 Блок 70 разполага с най-модерната технология и неговото придобиване ще задълбочи стратегическото ни партньорство със САЩ за десетилетия напред и ще направи армията ни напълно интегрирана с изграден капацитет, съответстващ на НАТО“, описа впечатленията си от симулативния полет Цветан Цветанов във фейсбук.

Изявата му даде повод на профилирани фейсбук групи като „Приятелство с Русия“, за които отдавна е известно, че се поддържат от платени тролове, да атакуват Цветанов с неприлични колажи и с язвителни подмятания. В новините на телевизията на БСП пък не пропуснаха да напомнят, че президентът Румен Радев е пилотирал всички видове самолети и да призоват Цветанов да се качи на истински F-16.